Jak díky Apple Pay získáte více dokončených plateb

22. 11. 2023

Případové studie

Přemýšlíte, jak zákazníkům usnadnit placení a maximalizovat počet úspěšně dokončených plateb?

Integrujte Apple Pay a poznejte kouzlo plateb z elektronické peněženky. Jablečná platební metoda má totiž doslova magický vliv na konverzi. A zákazníci ji prostě milují.

Co vám integrace Apple Pay přinese, proč je Apple Pay u zákazníků tak oblíbený a jak Apple Pay získat? To vše se dozvíte v dnešním článku.

Proč integrovat Apple Pay?

Co by vás mělo napadnout jako první, když se řekne Apple Pay? Jednoznačně „nejkonverznější platební metoda“. Platby přes Apple Pay mají totiž o bezmála 10 % vyšší konverzi oproti platbě z anonymní karty. 

Aktuální data nám ukazují, že 95 % plateb zaplacených přes Apple Pay je úspěšných. Díky integraci jablečné platební metody vám tak může rapidně vyrůst konverzní poměr.

Integrace Apple Pay pomohla například obchodníkovi Tipsport získat o 7 % více úspěšně dokončených plateb. Přečtete si případovou studii a inspirujte se cestou Tipsportu k ještě vyšší konverzi.

Nejen více dokončených plateb, integrací Apple Pay okouzlíte i své zákazníky. Oblibu této platební metody vnímáme na počtech zprocesovaných plateb – během pouhých dvou let jsme zpracovali rekordních 8 175 363 plateb přes tuto platební metodu! A nejvyšší nárůst plateb dokonce zaznamenáváme teprve v letošním roce.

Jednoduché a rychlé placení u zákazníků zkrátka vede, a v posledních letech navíc narůstá uživatelů Apple zařízení, a s tím i poptávka po této platební metodě.

Jak placení přes Apple Pay funguje?

Apple Pay je platební metoda, která umožňuje uživatelům Apple zařízení placení platební kartou uloženou v elektronické peněžence “Apple Wallet”.

Hlavní výhody tkví v tom, že na rozdíl od běžné platby kartou uživatel v případě Apple Pay nemusí přepisovat údaje z platební karty. Tím se podstatně snižuje prostor pro chybu nebo překlep. Při platbě přes Apple Pay dojde také k přeskočení 3D Secure ověření, při kterém zákazníci často chybují.

Navíc pokud uživatel používá zařízení, které podporuje biometriku (Touch ID v případě vybraných typů Macbook nebo Face ID u iPhone verze X a výše), platbu potvrdí otiskem prstu nebo skenem obličeje. Placení je ale snadné i v případech, kdy jeho zařízení biometriku nepodporuje – v takovém případě uživatel platbu potvrdí heslem.

Zákazník prakticky ani nemusí mít platební kartu fyzicky u sebe, aby mohl zaplatit. Apple Wallet prakticky plně nahradí klasickou peněženku s plastovými platebními kartami. 

Zkrátka a dobře je placení přes Apple Pay pro zákazníky mnohem jednodušší a pohodlnější. A to se pozitivně podepisuje na konverzi.

Apple Pay na GoPay platební bráně

Popularita Apple Pay raketově roste. Není divu – platící zákazníci stále více preferují rychlost a jednoduchost plateb. V GoPay se snažíme zákazníkům placení maximálně zjednodušit.

A proto jsme možnost zvolit Apple Pay přidali na stránku pro platbu anonymní kartou – na nejnavštěvovanější stránku platební brány.

Platební brána automaticky rozezná zařízení zákazníka – možnost zaplatit přes Apple Pay tak nabídne jen uživatelům operačního systému iOS a prohlížeče Safari. Tedy jen těm uživatelům, pro které je tato platební metoda relevantní.

Jak získat Apple Pay

Apple Pay snadno a na pár kliknutí aktivujete ve vašem GoPay obchodním účtu. Zde také odsouhlasíte podmínky používání služby Apple Pay.

Aktivace je jednoduchá a nezabere vám více než 5 minut. Stačí, když se přihlásíte do GoPay obchodního účtu, přejdete do záložky Nastavení a zvolíte kartu Apple Pay. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ potvrdíte souhlas s podmínkami služby Apple Pay (souhlas vyžaduje společnost Apple).

Po odsouhlasení podmínek už jen kliknete na odkaz „Změna stavu“, čímž získáte možnost aktivovat Apple Pay pro váš e-shop/e-shopy. Kliknutím na tlačítko „Aktivovat“ se Apple Pay na vaší platební bráně aktivuje.

Kompletní návod včetně obrázků jak na aktivaci Apple Pay najdete v přehledném návodu v našem centru nápovědy v článku Jak spustit Apple Pay na platební bráně?

Ještě nemáte GoPay platební bránu? Získejte vychytané platební řešení včetně Apple Pay pro váš e-shop! Registrujte se a my s vámi aktivaci GoPay brány vyřídíme.

To nejlepší ze světa online plateb do vaší schránky

Zanechte nám svůj e-mail a my vám 2x měsíčně pošleme čerstvé novinky ze světa online plateb a e-shopů.

Tamara Koschantová

O čem jsme ještě psali