Cesta MTBIKER s GoPay na zahraniční trhy

22. 11. 2023

Případové studie

Společnost MTBIKER.shop s.r.o. se specializuje na cyklistický sortiment prostřednictvím e-shopu mtbiker.sk. Vedle sortimentu zaměřeného na cyklistiku nabízí také outdoorové a hikingové vybavení prostřednictvím svého druhého projektu mthiker.sk. 

Na trhu se MTBIKER pohybuje již od roku 2014, a za tu dobu stihli vyzkoušet více platebních bran. Proč nakonec zvolili právě GoPay? A jaké funkce platební brány MTBIKER nejvíc oceňují?

Inspirujte se úspěchem e-shopu MTBIKER s GoPay bránou v nové případové studii!


Podívejte se na VIDEO hodnocení – MTBIKER dává GoPay všech 5 ⭐


Platební brána pro e-shop i terminály na prodejnu

MTBIKER provozuje kromě e-shopu také kamennou prodejnu ve slovenském Hrádku a showroom v Bratislavě. Potřebovali proto terminály, aby mohli zákazníci za zboží zaplatit pohodlně platební kartou. 

Oslovila je ale i platební brána pro e-shopy. Hlavně proto, že v rámci jedné skupiny mohou využít obě služby dohromady. GoPay totiž ve spolupráci s KB Smartpay nabízí i terminály.

“GoPay znám jako zákazník z jiných e-shopů. Když nás oslovil obchodní zástupce Worldline s nabídkou terminálů a GoPay, neváhali jsme. Na výběr měla určitě vliv osobní zkušenost, jelikož jsem byl jako zákazník s platební bránou spokojený,” říká Martin Palenčík, obchodní ředitel společnosti.

Klíčové výhody GoPay platební brány podle MTBIKER

MTBIKER historicky vyzkoušel více platebních bran. GoPay je oslovil díky nabídce zákazníky poptávaných platebních metod Google Pay a Apple Pay.

“Před GoPay jsme měli zkušenosti s nějakými platebními bránami, takže zkušenosti s online platbami před GoPay jsme už měli. Na GoPay oceňujeme zejména integraci Google Pay a Apple Pay. U konkurenčních bran to není úplně samozřejmé.”

I proto MTBiker zvolil GoPay platební bránu. Google Pay i Apple Pay si snadno aktivujete bez nutnosti složitého nastavení.

Navíc se zákazník k těmto platebním metodám dostane i z formuláře pro platbu anonymní kartou. Zkrátí si tak cestu k úspěšně zaplacené objednávce až o 23 kliknutí.

Dalším bonusem je pro MTBiker přehledné rozhraní platební brány.

“Platební brána je intuitivní. Pro zákazníky je rozhraní platební brány user friendly, easy, jak se říká. To taky není všude samozřejmé.”

Uložení platební karty urychluje placení

GoPay mimo integrace Google Pay a Apple Pay nabízí i možnost uložení platební karty přímo na platební bráně. Zákazník s takto uloženou kartou zaplatí na každém e-shopu, který využívá GoPay. Tuto funkci si MTBiker chválí, jelikož to zákazníkům zrychlý placení. 

“Osobně na GoPay nejvíc oceňuji funkci uložení platební karty. Je to jednodušší než přepisovat kartu. Urychluje to placení,” říká o funkci uložení karty pan Palenčík.

Kladně hodnotí pan Palenčík i samotnou funkčnost řešení. “Funkčnost platební brány GoPay hodnotíme pozitivně. Splňuje naše očekávání od platební brány.”


O e-shopu

MTBIKER vznikl v roce 1998 jako informační web pro cyklistickou komunitu. V 2014 spustili také e-shop mtbiker.sk zaměřený na cyklistiku. Dnes patří mezi největší cyklistické e-shopy na Slovensku. Rozrostl se i za hranice, s e-shopem ve 7 světových jazycích. Nabízí i outdoorové vybavení na mthiker.sk. Kromě e-shopu mohou zákazníci nakoupit v Hrádku a Bratislavě. Další prodejnu otevřou brzy v Žilině.


Expanze do Evropy nebyla nikdy snazší

Kromě domovské měny EUR může MTBIKER s GoPay bránou využít až 8 měn a 19 jazykových mutací a snadněji tak získat zákazníky mimo Slovensko. “Aktuálně řešíme prioritně zahraniční expanzi na nové trhy, tak nám vyhovují jazykové mutace platební brány i široká nabídka měn,” říká pan Palenčík o nabídce měn.

“GoPay nám ulehčil příjem plateb od zahraničních zákazníků. Vstupujeme na trhy, které nepoužívají měnu EUR, třeba Maďarsko, Polsko, nově Rumunsko. Zahraniční zákazníci chtějí mít možnost zaplatit ve své měně.”

Platba v místní měně je pro expanzi na zahraniční trhy klíčová, stejně tak odpovídající jazyková mutace.

GoPay platební brána navíc umí automaticky rozpoznat jazyk prohlížeče a podle toho zákazníkům přizpůsobit překlad platební brány.


„GoPay bych určitě doporučil i dalším e-shopům. Když srovnám naše předchozí zkušenosti, tak je GoPay nejlepší řešení, jakým jsme si historicky prošly.“

— Martin Palenčík, obchodní ředitel

Získejte GoPay pro váš e-shop

Usnadněte zákazníkům placení na vašem e-shopu s GoPay platební bránou. Platby kartou, Google Pay, Apple Pay i široká nabídka měn v jedné bráně.

Získejte nezávaznou nabídku prostřednictvím tlačítka „Chci GoPay“.

To nejlepší ze světa online plateb do vaší schránky

Zanechte nám svůj e-mail a my vám 2x měsíčně pošleme čerstvé novinky ze světa online plateb a e-shopů.

Tamara Koschantová

O čem jsme ještě psali