Budoucnost online placení je tady! Jak bude vypadat platba kartou v roce 2023?

01. 02. 2023

Aktuality/GoPay

Zaplatit bez platební karty v ruce. Kdykoliv, kdekoliv, rychle a přitom bezpečně. Ještě před pár lety nemyslitelné, dnes každodenní realita pro tisíce platících na platební bráně GoPay.

Apple Pay, Google Pay a Click to Pay spolu s remember módem platební brány GoPay vám díky své jednoduchosti a rychlosti přinesou více dokončených plateb. Jak?

Apple Pay, Google Pay, Click to Pay – svatá trojice online nákupů

Popularita Google Pay, Apple Pay i Click to Pay raketově roste. Není divu – platící zákazníci stále více preferují rychlost a jednoduchost plateb. V GoPay se snažíme jít tomuto trendu naproti.

Nově proto prezentujeme Apple Pay, Google Pay i Click to Pay na stránce pro platbu anonymní kartou – na nejnavštěvovanější stránce platební brány.

Cesta k úspěšně zaplacené platbě se tak podstatně zkrátila. Zákazník s uloženou platební kartou zaplatí na pár kliknutí a bez úmorného přeťukávání údajů z platební karty.

Platby z úložišť platebních karet jsou pro zákazníky podstatně jednodušší, což nám pozitivně dokazují aktuální data.

Od úpravy stránky s platbou z anonymní karty máme dokonce o 4 % více úspěšných plateb platební kartou.

Apple Pay na výši

Jasné top úložiště platebních karet u platících zákazníků v Čechách a na Slovensku? Apple Pay! V roce 2022 proběhlo díky jablečné platební metodě 2 011 120 úspěšných plateb.

Intuitivní prostředí a bezpečnost u zákazníků vede. Apple Pay má díky tomu dokonce o 9 % vyšší úspěšnost v porovnání s platbou z anonymní karty.

Předvyplnění platební karty minimalizuje prostor pro chybné zadání údajů z platební karty. Platba na pár kliknutí při své rychlosti snižuje riziko, že zákazník platební bránu opustí bez dokončení nákupu.

Google Pay nezůstává pozadu

I Google Pay dostává od platících zákazníků v tuzemsku náležitou pozornost.

Platební metodu Google Pay za rok 2022 jsme zpracovali 1 171 896 plateb. Měsíční průměr vychází na 97 658 plateb.

V porovnání s platbou z anonymní karty je konverzní poměr úspěšných plateb vyšší o celá 2 %.

Click to Pay – evoluce platby kartou

Click to Pay je poměrně nová platební metoda s velkým potenciálem.

Maximálně bezpečný, přitom ultra rychlý způsob placení představuje další krok v evoluci platby kartou.

Zákazník s účtem Click to Pay zaplatí na jedno kliknutí. Odpadá tak zdlouhavé opisování 16 čísel z platební karty, a nejen to – Click to Pay rozezná známé zařízení i bez zadávání hesla.

S Click to Pay můžete zákazníkům nabídnout ničím nerušený zážitek z nakupování.

Vychytaný GoPay remember mód

Nejen Apple Pay, Google Pay a Click to Pay – zákazník si může údaje z platební karty uložit přímo do GoPay platební brány.

Uložení platební karty na platební bráně využívá již 860 492 aktivně platících zákazníků. A číslo dále roste. Meziročně vnímáme znatelný nárůst plateb z uložené platební karty – o celých 9 %.

Uložení platební karty nikdy nebylo snažší

Jelikož počet uložených platebních karet na GoPay bráně i nadále roste, upravili jsme postup uložení platební karty do platební brány GoPay.

Nově nabízíme uložení karty do GoPay už na první stránce pro platbu kartou.

Pokud zákazník kartu neuloží, není už po zaplacení vystaven dokončovacímu procesu pro uložení karty a rovnou ho směřujeme na děkovací stránku e-shopu.

Zjednodušení procesu přineslo o 15 % vyšší návratnost z platební brány zpět do e-shopu.

Získejte víc i vy

Jak nám nasbíraná data za rok 2022 napovídají, budoucnost online plateb leží v platbách z uložených platebních karet. V roce 2023 i nadále očekáváme růst popularity těchto platebních metod.

Úložiště zákazníka intuitivně navádí k platbě. Vybere kartu, klikne a zaplatí. Velkou výhodou oproti ostatním platebním metodám představuje možnost zaplatit i bez plastové platební karty. Díky tomu si zákazníci nákup na vašem e-shopu jen tak nerozmyslí.

Vyzkoušejte, proč jsou u zákazníků platby z úložišť tak oblíbené na naší demo verzi platební brány. Jednoduché, rychlé, pohodlné.

To nejlepší ze světa online plateb do vaší schránky

Zanechte nám svůj e-mail a my vám 2x měsíčně pošleme čerstvé novinky ze světa online plateb a e-shopů.

Tamara Koschantová

O čem jsme ještě psali