Jaké novinky chystáme v roce 2019?

13. 02. 2019

Aktuality/GoPay

Náš vývojový plán na rok 2019 pořádně praská ve švech.

Co všechno chceme letos stihnout a jak vám pomůžeme k tomu, aby váš online byznys mohl dále růst?

Tak například chystáme novinky, které rozšíří nabídku platebních metod, přinesou vám více konverzí na redirect variantě platební brány, nebo zajistí větší bezpečnost plateb kartou.

Platební brána

Více konverzí na redirect variantě brány

gopay redirect brána

Kdy novinku plánujeme spustit: Přelom březen/duben 2019

První novinkou, kterou chceme letos pustit ven, je vylepšení vzhledu redirect varianty platební brány. To je varianta, která při placení přesměruje zákazníka z e-shopu na speciální stránku. Zákazníci mohou v tomto kroku vidět okno brány na šedém pozadí.

Naší ambicí je toto pozadí vyšperkovat a přidat mu trochu života. Od nového pozadí si slibujeme lepší uživatelský zážitek, který bude zákazníka více motivovat k dokončení platby.

Redirect varianta versus inline brána
Opakem redirect varianty je inline platební brána, která zákazníkovi umožňuje při placení zůstat přímo na stránce e-shopu. Zákazník se neocitá na cizí stránce, jako u přesměrování, a je tak pravděpodobnější, že platbu dokončí. Na vzorku 5 milionů plateb jsme spočítali, že inline platební brána přináší až o 10 % více konverzí než redirect varianta.

Apple Pay

apple pay

Kdy novinku plánujeme spustit: v průběhu roku

Loni v prosinci jsme nasadili nejžhavější novinku na poli platebních metod – Google Pay. Na blogu jsme se rozepsali o tom, jak Google Pay funguje a v našem centru nápovědy zase najdete článek, který vám tuto platební metodu pomůže na vašem prodejním místě spustit.

Kromě uživatelů Androidu myslíme pochopitelně i na jablíčkáře – chceme na platební bránu přidat Apple Pay. Ten by měl do Česka oficiálně dorazit zhruba za pár dní. Zatím jsme ve fázi hledání informací a čtení technických dokumentací a pomalu skládáme obrázek toho, jak by Apple Pay u nás mohl vypadat a fungovat.

Nový vzhled mobilní brány

gopay mobilní brána

Kdy novinku plánujeme spustit: v průběhu roku

Zatímco v roce 2017 proběhlo na mobilu 20 % plateb, loni už to byla každá třetí.

U mobilních plateb platí více než jinde, že musí být maximálně pohodlné. Proto chceme vzhled i použitelnost mobilní brány vylepšit.

Jenže co si budeme povídat – je to práce na celý rok. Tajně však doufáme, že nejpozději před Vánocemi budou moct vaši zákazníci novou mobilní bránu naplno využívat.

Platby

Větší zabezpečení plateb kartou

silnější autentizace plateb

Kdy novinku plánujeme spustit: září 2019

Jistě už jste slyšeli o nové bankovní směrnici PSD2. Ta mimo jiné bankám a platebním branám nařizuje, aby zajistily vyšší ochranu online plateb. V souvislosti s tím se tak mluví o silnější autentizaci plateb.

Dnes zabezpečení platby kartou probíhá v rámci systému 3D Secure, kdy zákazníkovi přijde v SMS zprávě číselný kód. Teprve po zadání tohoto kódu je platba uskutečněna. Analogií k tomuto systému je zadávání PIN kódu při platbách kartou v offline světě.

A jak chceme silnější zabezpečení plateb vyřešit? Plánujeme k tomu využít novou generaci systému 3D Secure. Co to bude znamenat konkrétně pro vás e-shopaře? O tom se už brzy rozepíšeme na našem blogu.

Obchodní účet

Přehlednější rozhraní obchodního účtu a lepší funkce

gopay obchodní účet

Kdy novinku plánujeme spustit: v průběhu roku 2020

Obchodní účet GoPay je místo, kde můžete spravovat všechny přijaté platby přes platební bránu. Můžete si zde nastavit e-mailové notifikace, které vás budou informovat o každé přijaté platbě, můžete zde měnit nastavení plateb, frekvenci vyúčtování, apod.

Víme ale, že obchodní účet má své slabiny. Intenzivně pracujeme na novém vzhledu i funkcích, které vám přinesou nejen lepší uživatelský zážitek, ale také vám umožní ovládat a nastavit více věcí.

Kdy nový obchodní účet představíme? Protože jde o jeden z největších projektů, na kterých v GoPay pracujeme, bude to trochu trvat. Nás optimistický odhad říká, že to bude během příštího roku.

Závěr

Uvědomujeme si, že toho máme v plánu hodně. A občas se vynoří věci, kterým je třeba dát přednost – zejména, pokud se jedná o věci, které zasahují do funkčnosti brány. Mějte s námi prosím trpělivost, pokud se do nějakého termínu netrefíme přesně. Na ty nejlepší věci se někdy vyplatí počkat.

To nejlepší ze světa online plateb do vaší schránky

Zanechte nám svůj e-mail a my vám 2x měsíčně pošleme čerstvé novinky ze světa online plateb a e-shopů.

Jan Vodička

Honza se v GoPay stará o marketing a komunikaci. Rozhodně ho nesledujte na Twitteru.

O čem jsme ještě psali