Rozhovor: Jak GoPay Financing by Lemonero pomůže vašemu e-shopu?

05. 10. 2022

Rozhovory

Ač se to nezdá, vánoční sezóna nám opět klepe na dveře. A právě proto pro vás nyní spouštíme GoPay Financing by Lemonero. Jde o převratnou novinku, díky které můžete mít na účtu až 1 000 000 Kč k plánovaným či neplánovaným investicím – a to do 10 minut. 

Dnes vám tak k představení nového produktu přinášíme rozhovor s CEO poskytovatelem financování Lemonero, Honzou Laštůvkou.

GoPay: Honzo, můžete v krátkosti představit produkt GoPay Financing? 

Jan Laštůvka: Jedná se o unikátní produkt navržený speciálně pro financování obchodníků GoPay platební brány, kteří se nechtějí omezovat pouze na vlastní kapitál. Případně se chtějí chytit každé dostupné příležitosti k růstu jejich byznysu. Vše je navíc naprosto jednoduché, plně online a na pár kliknutí. 

Velkou novinkou na tuzemském trhu a výhodou poskytující obchodníkům maximální komfort při splácení je tzv. revenue-based model (model, kdy se splátky odečítají automaticky z tržeb na platební bráně). 

GoPay: Jak obchodníci jednoduše zjistí, na jakou výši financování dosáhnou? 

Jan Laštůvka: V monitoru GoPay jednoduše jedním kliknutím přejdou na záložku Financování a nezávazně a zdarma si GoPay Financing aktivují. Nabídku pak obdrží během pár chvil a sami se rozhodnou, zda ji využijí a případně v jaké výši.

GoPay: Kolik financování stojí a jak probíhá splácení? 

Jan Laštůvka: Přeplatek činí 0,99% měsíčně z půjčené částky při standardní době splácení 12 měsíců. Splácení probíhá automaticky a bez starostí přímo z transakcí obchodníka na platební bráně. Splátky tak přímo nezatěžují obchodníkovo cash flow a provozní kapitál. 

GoPay: Víte při jaké příležitosti obchodníci externí financování využívají nejčastěji?

Jan Laštůvka: Ano, s klienty proaktivně komunikujeme a snažíme se i poradit, edukovat. Tudíž s námi své potřeby probírají a sdílejí. Konkrétně již téměř 1 000 majitelů e-shopů. Nejčastěji se jedná o nákup skladových zásob a příležitosti typu množstevní sleva u dodavatele nebo jiná možnost výhodně nakoupit zásoby a udržet tak lepší cenu oproti konkurenci bez snižování marže. 

Druhá nejčastější příležitost je zvyšování sezónních a mimo sezónních prodejů pomocí reklamy a marketingových kampaní. Externí kapitál ale mohou obchodníci využít na jakoukoliv jinou plánovanou či neplánovanou investici. Ale také například na provozní náklady nebo vykrytí cash-flow.

GoPay: Kdy je vhodné GoPay Financing využít? 

Jan Laštůvka: V podstatě v případě jakékoliv krátkodobé investice, jelikož se jedná o krátkodobé financování do výše 1 000 000 Kč splatné maximálně do 12 měsíců. Tento kapitál je tak opravdu ideální na nákup rychloobrátkového zboží nebo úhradu výkonnostních marketingových kampaní s okamžitým efektem. 

Aktuálně v předsezónním období je těch možností využití nesčetně. Peníze mohou jít do vylepšení e-shopu, posílení týmu, k lepší obsluze objednávek apod. 

GoPay: A v čem se GoPay Financing liší od běžných bankovních půjček?

Jan Laštůvka: Základem GoPay Financing je, že vše probíhá online – bez papírování, bez čekání, bez omezení a ručení. Žádost, podpis smlouvy i správa úvěru probíhá digitálně. 

K vyřízení žádosti využíváme unikátní AI-scoring model. Obchodníkovi tak stačí produkt na pár kliknutí aktivovat a během pár minut dostane nabídku. A to v takové výši, kterou si může dle výkonu jeho obchodu bezpečně dovolit. Sám se pak rozhodne, zda ji využije či ne. Pokud ano, peníze má na účtu obratem. 

Navíc si obchodníci GoPay mohou Financing vyzkoušet naprosto nezávazně a zdarma a zjistit tak jak na tom jsou. Nabídku dostává až 80% žadatelů. Dokonce více než polovina našich klientů využívá financování opakovaně. Výbornou zákaznickou zkušenost pak potvrzují i velmi kladné reference Lemonero.

Jan Laštůvka, CEO & zakladatel Lemonero

V oblasti e-commerce a fintechu se pohybuje více než 10 let. Jeho vizí je pomáhat malým a středním firmám růst. Alumni AYLP, zakladatel edu platformy Future Education Initiative, člen Aspen Institute.

O Lemonero

Lemonero je revoluční fintech služba, která přináší financování postavené na reálné výkonnosti e-shopů. Díky tomu u ní získají investiční kapitál na pár kliknutí a dostupněji než kdekoliv jinde. Zároveň ale pouze v takové výši, kterou si mohou dovolit. K vyhodnocení totiž používá umělou inteligenci, která stanoví nabídku úvěru objektivně na základě dat. Celý proces vyřízení žádosti navíc nezabere více než 10 minut a schváleno je až 80 % ze všech žádostí.

To nejlepší ze světa online plateb do vaší schránky

Zanechte nám svůj e-mail a my vám 2x měsíčně pošleme čerstvé novinky ze světa online plateb a e-shopů.

Jan Vodička

Honza se v GoPay stará o marketing a komunikaci. Rozhodně ho nesledujte na Twitteru.

O čem jsme ještě psali