Podepsáno! GoPay spojuje síly s Worldline

09. 09. 2020

Tiskové zprávy

Největší česká platební brána v počtu obsluhovaných portálů vstupuje pod křídla společnosti Worldline.

O vstupu Worldline do GoPay jsme již dříve informovali. Nyní došlo k formálnímu podpisu dohody zástupci obou stran poté, co transakci schválila Česká národní banka.

„Jsem hrdý na celý tým, že jsme se stali součástí Worldline. Věřím, že naši zákazníci pocítí výhody a možnosti ze spolupráce co nejdříve a že nám spojení s evropským leaderem umožní zanechat ještě viditelnější stopu nejenom v našem regionu,“ komentuje dohodu zakladatel a dosavadní 100% majitel GoPay Pavel Schwarz, který se bude z pozice CEO i nadále podílet na každodenním fungování GoPay.

Worldline akvizici oznámil prostřednictvím sdělení na svých stránkách.

GoPay je největším poskytovatelem online plateb českého původu. Za poslední rok využilo služby GoPay víc než 15 tisíc obchodníků, téměř 13 tisíc z nich přitom přijalo platbu přes GoPay v posledních třech měsících. Většinu klientů tvoří obchodníci z Čech, Slovenska a Polska.

Roční objem zprostředkovaných plateb se pohybuje v desítkách miliard Kč a meziročně roste dvouciferným tempem již pátý rok v řadě. 

V červnu v reakci na rostoucí podíl mobilních plateb představil GoPay novou verzi mobilní platební brány pro placení na malých obrazovkách mobilních telefonů. 

Worldline je evropským lídrem v oblasti platebního styku a transakčních služeb. Zaměřuje se na procesování karetních transakcí v e-commerce i kamenných prodejnách v jednotlivých zemích po celém světě. Společnost působí ve 30 zemích a zaměstnává přibližně 12 tisíc lidí. 

To nejlepší ze světa online plateb do vaší schránky

Zanechte nám svůj e-mail a my vám 2x měsíčně pošleme čerstvé novinky ze světa online plateb a e-shopů.

Jan Vodička

Honza se v GoPay stará o marketing a komunikaci. Rozhodně ho nesledujte na Twitteru.

O čem jsme ještě psali