Do GoPay vstupuje nový strategický investor

23. 04. 2020

Tiskové zprávy

GoPay – největší česká platební brána v počtu obsluhovaných e-shopů spojuje síly se společností Worldline.

Podle předběžné dohody získá francouzská platební společnost v GoPay většinový podíl.

„V posledních třech letech jsme jednali s více strategickými zájemci. Spojení s Worldline nám přinese tu nejvýhodnější kombinaci mezi produktovým rozvojem, vlastní autonomií a finanční stabilitou spojenou s miliardovými objemy plateb, které procesujeme,“ říká k dohodě zakladatel a dosud 100% majitel GoPay Pavel Schwarz.

„Produktově využijeme synergií, které vyplývají z technologického zázemí Worldline pro rozšiřování našich služeb na domácím trhu i v zahraničí. Jde například o nové možnosti při platbě kartou, zrychlení clearingu plateb v cizích měnách, nebo o rozšíření možností POS terminálů za výhodnějších podmínek,“ říká Pavel Schwarz.

Celý tým GoPay bude nadále působit z jihočeského sídla společnosti v Plané u Českých Budějovic. 

K uzavření dohody by mělo dojít v průběhu třetího čtvrtletí 2020 v součinnosti Baker McKenzie za stranu Worldline, kdy GoPay je zastupován advizorskou společností Vienna Capital Partners v doprovodu dvou advokátních zástupců Urban & Hejduk a JŠK.

Worldline informoval o dohodě prostřednictvím sdělení na svých stránkách.

GoPay je největším poskytovatelem online plateb českého původu. Za poslední rok využilo služby GoPay víc než 14 tisíc obchodníků, téměř 12 tisíc z nich přitom přijalo platbu přes GoPay v posledních třech měsících. Většinu klientů tvoří obchodníci z Čech, Slovenska a Polska.

Roční objem zprostředkovaných plateb se pohybuje v desítkách miliard Kč a meziročně roste dvouciferným tempem již pátý rok v řadě. 

Na činnost GoPay dohlíží Česká národní banka. V září 2019 GoPay získal licenci České národní banky k poskytování PSD2 služeb.

Worldline je evropským lídrem v oblasti platebního styku a transakčních služeb. Zaměřuje se na procesování karetních transakcí v e-commerce i kamenných prodejnách v jednotlivých zemích po celém světě. Společnost působí ve 30 zemích a zaměstnává přibližně 12 tisíc lidí. 

——————————————

English version:

GoPay partners with a new strategic investor

GoPay – the largest Czech payment gateway, according to the number of e-shops served, partners with the Worldline company. 

As reported in the preliminary agreement, a French payment company Worldline will become a majority shareholder of GoPay. 

“We have been dealing with many strategic partners over the last 3 years. Given to the fact that we process billions of CZK every year, by partnering with Worldline we will obtain the best combination of a product development, our own autonomy and a financial stability”, says Pavel Schwarz, GoPay founder and a so far a 100% owner.

Pavel Schwarz adds: “Worldline’s technological background will provide us with product synergies which will help us expand our services at domestic market as well as abroad, such as adding new features to card payments, faster clearing for foreign currencies, or adding new features to POS terminals under more favourable conditions”. 

The GoPay company will still be based in the Czech Republic. 

The deal is to be closed in the third quarter of 2020, with Baker McKenzie representing Worldline and the Vienna Capital Partners advisory company representing GoPay, accompanied by Urban & Hejduk and JŠK law firm. 

Worldline has informed investors about the agreement in a notification to investors

GoPay is the largest online payment provider of a Czech origin. Over the last year the GoPay services have been used by more than 14 thousand merchants, of whom 12 thousand have accepted an online payment in the last 3 months. A majority of GoPay clients are from the Czech Republic, Slovakia and Poland. 

A yearly volume of processed payments is tens of billion CZK and the annual growth rate has been increasing a double digit number for the fifth consecutive year. 

GoPay is supervised by the Czech National Bank. In September 2019, GoPay obtained a license for providing PSD2 payments. 

Worldline is the European leader in the payment and transactional services industry. Worldline focuses on payment transaction processing for e-commerce as well as retail merchants all over the world. The company operates in 30 countries and employs about 12 thousand employees.

To nejlepší ze světa online plateb do vaší schránky

Zanechte nám svůj e-mail a my vám 2x měsíčně pošleme čerstvé novinky ze světa online plateb a e-shopů.

Jan Vodička

Honza se v GoPay stará o marketing a komunikaci. Rozhodně ho nesledujte na Twitteru.

O čem jsme ještě psali