Novým CEO GoPay se stává Petr Vaněk

03. 10. 2023

Tiskové zprávy

Po 10 letech nabíráme nový směr, a s tím přichází i změna ve vedení platební brány GoPay.

Michal Babouček, dlouholetý CEO společnosti, se rozhodl předat štafetu novému vedení a na jeho místo nastoupil Petr Vaněk.

Nový kapitán na palubě GoPay

Po úspěšném desetiletém období v čele společnosti, od roku 2013, se generální ředitel Michal Babouček rozhodl odstoupit z pozice CEO.

S Michalem v čele jsme se za deset let vyhoupli ze start-upového fintech projektu mezi přední poskytovatele on-line plateb, překonali hranici 18 000 obsluhovaných obchodníků, v roce 2022 jsme zprocesovali rekordních 40 miliónů plateb, získali jsme certifikát nejvyšší úrovně bezpečnostního standardu PCI DSS a licenci ČNB k poskytování PSD2 služeb.

Otěže vedení GoPay po Michalovi nyní přebírá Petr Vaněk.

Petr se týmu GoPay připojil v roce 2019 jako business analytik. S sebou přinesl bohaté zkušenosti z oblasti fintechu. V roce 2022 se přesunul na pozici manažera produktu, kde významně přispěl k rozvoji nových funkcionalit a produktů. Pod jeho vedením jsme představili řadu novinek a inovací – mezi nimi např. zcela novou platební metodu Click to Pay a zjednodušené placení díky úpravám platební brány.

Petrovo ambice posouvat GoPay dál tím ale nekončí a nově se přesouvá na pozici CEO společnosti.


Petr vystudoval VŠE v Praze, obor informační systémy a technologie. Své vysokoškolské studium zakončil inženýrským titulem. Bohaté zkušenosti získal nejen při studiu, ale i dlouhaletou praxí v oboru IT, business a datové analýzy. V minulosti pracoval pro významné firmy – E.ON, GE Money Bank nebo ČSOB.

Pokud zrovna nepracuje na novém projektu v GoPay, věnuje se rodině – manželce a dvěma dětem, nebo sportu. Petr je zdatný běžec – celý maraton zaběhl v rekordním čase 3 hodiny a 19 minut.

Kam chce Petr GoPay posunout?

„Klíčovou oblastí je pro nás samotný proces platby, který je zásadním krokem v nákupním procesu. Zaměříme se na zjednodušení, rychlost a přehlednost, aby platby byly pro naše zákazníky co nejjednodušší a co nejvíce bezproblémové,“ říká Petr o své vizi dalšího směřování GoPay.

Nová vize přináší i nový náhled na dosavadní procesy a na co se v budoucnu GoPay zaměří. Tomu Petr přizpůsobí i strategii.

„Naše strategie spočívá v důkladném zkoumání zákaznického chování, neustálém zdokonalování různých aspektů platebních metod, A/B testování, a hledání nových technologií a přístupů. Musíme si stanovit jasnou strategii a věřit v úspěch, abychom zajistili, že GoPay zůstane v čele inovací v oblasti online plateb.“

S novým vedením budeme pokračovat v poskytování platebních služeb pro naše obchodníky a dynamicky rozvíjet nabídku našich produktů.

O společnosti GoPay

GoPay je jednička na tuzemském trhu z hlediska počtu obsluhovaných obchodníků. GoPay platební bránu využívá více než 18 000 obchodníků nejen z České republiky. Silnou pozici získáváme i na Slovensku, kde naše řešení využívá už bezmála 4 000 obchodníků.

Nabízíme 50+ platebních metod. Kromě nejpoužívanější platby kartou i aktuálně žádané – Apple Pay a Google Pay.

Jako jediná platební brána v tuzemsku nabízíme aktuálně nejširší zastoupení bank pro on-line a PSD2 bankovní převody pro české i slovenské banky.

V roce 2020 jsme spojili síly se společností Worldline. Od roku 2022 je GoPay už oficiálně součástí Worldline skupiny.

Worldline je francouzská nadnárodní společnost, evropský lídr v odvětví bezhotovostních plateb a transakčních služeb. Společnost působí ve více než 50 zemích a zaměstnává přibližně 20 tisíc lidí.

Kontakt pro média:
Jan Vodička
Marketingový manažer
jan.vodicka@gopay.cz

To nejlepší ze světa online plateb do vaší schránky

Zanechte nám svůj e-mail a my vám 2x měsíčně pošleme čerstvé novinky ze světa online plateb a e-shopů.

Tamara Koschantová

O čem jsme ještě psali