Případová studie: GoPay Financing pomohlo sezónnímu e-shopu

30. 11. 2022

Případové studie

V našich klimatických podmínkách je hlavní motorkářská sezóna od března do října, stejně tak prodejní sezóna e-shopů shop.touratech.cz a techgear.cz. Oba se totiž zaměřují na doplňky pro motorkáře.

Jak společnost PreVision 2020 s.r.o. využila GoPay Financing k přípravě na hlavní sezónu?

Zima ve znamení příprav

V zimním období je po motorkářském zboží snížená poptávka. Oproti hlavní sezóně klesají e-shopy shop.touratech.cz a techgear.cz až na 20 % sezónního obratu.

Rozhodně ale neklesají na mysli. Zimní období využívají k přípravě na nadcházející sezónu. Hlavní je předzásobit sklady.

„Zboží se nakupuje jednorázově formou pre-orders, a to např. pouze 1 – 2x ročně v určených termínech. Mimo tyto termíny výrobci objednávky nepřijímají. První dodávky pak naskladňujeme od března, část v květnu a poslední část dodávky až v srpnu. Někdy na předem zaplacené dodávky čekáme i rok nebo dva. To způsobuje obrovský disbalanc v našem cashflow,“ říká Tomáš Kocanda, majitel e-shopů.

A tím trable nekončí

Objednávat s takovým předstihem bohužel znamená pouhý odhad poptávky. Realita může být ovšem jiná.

„Zároveň se v rámci objednávek potýkáme s jejich krácením výrobci nebo omezeným výběrem množství, protože je nutné brát sady tak, jak je určí výrobce. Běžné jsou změny v barvách, materiálech nebo velikostech. To vše má pak vliv na úspěšnost prodeje v sezóně.“

Proč společnost PreVision 2020 s.r.o. využila financování?

Sezónní e-shopy musejí být připraveny v předstihu. Když včas neobjednají zboží, nemají pak co prodávat. Obzvlášť to platí u takového zboží, jako nabízí právě e-shopy shop.touratech.cz a techgear.cz.


„Naprosto zásadní tak pro nás je zajistit v jeden okamžik co nejvíce investičního kapitálu a maximalizovat tím naše šance na nákup zboží pro nadcházející sezónu.“

— Tomáš Kocanda, majitel e-shopů

Dodavatelé navíc upřednostňují velké objednávky. Čím menší hodnotu objednávka má, tím méně a později se zboží dostane na sklad.

Financování, které respektuje cash flow

Pro své e-shopy společnost PreVision 2020 s.r.o. využívá platební bránu GoPay, díky tomu mohla k investici využít novou službu GoPay Financing a objednat zásoby na nadcházející sezónu.

Optimálně určená výše splácení v procentuální výši přímo z uskutečněných transakcí zajistí, že vaše cash flow je plně respektováno.

Sjednejte si GoPay Financing i vy. Nezávazně, online a do deseti minut.

O e-shopech shop.touratech.cz a techgear.cz

Pro nadšence do motocyklů na dálkové cestování a adventure ježdění jsou e-shopy shop.touratech.cz a techgear.cz trefou do černého.
Tým prodejny Touratech a Technical Gear Store skvěle vybaví každého milovníka jízdy na dvou kolech. Rádi se o vás postarají, ať už chcete svého „miláčka“ pořádně vybavit na komfortní jízdy Českem nebo se vydat na cestu kolem světa. Hledáte maximum sortimentu skladem? Pak jste na správném místě!

To nejlepší ze světa online plateb do vaší schránky

Zanechte nám svůj e-mail a my vám 2x měsíčně pošleme čerstvé novinky ze světa online plateb a e-shopů.

Tamara Koschantová

O čem jsme ještě psali