Jak jsme naše obchodníky naučili dělat SEO pro e-shop

22. 02. 2018

E-commerce

Máme za sebou další Online dílnu GoPay.

Konala se 16.2. v Praze a sešla se na ní stovka obchodníků GoPay, kteří se chtěli naučit nové věci a posunout tak svůj byznys dál.

Co všechno se naučili, jak se jim akce líbila a jaká jsou nejbizarnější klíčová slova, která lidé hledají na českém internetu?

Jak dělat SEO pro e-shop?

Tématem Online dílny bylo SEO. Přesněji to, jak dělat SEO pro e-shop.

Přednášejícím byl fantastický Pavel Pajkrt z digitální agentury H1, který svým strhujícím výkonem uhranul všechny přítomné v sále.

online dílna gopay

Pavel naše účastníky provedl oblastí SEO od základů – vysvětlil, proč je důležité pro e-shop, v čem se liší od placených kampaní, které stránky byste měli indexovat, když máte e-shop a které naopak ne.

Víte například, podle čeho Google vyhodnotí, že je web méně kvalitní?

Pokud lidé z webu odcházejí tak, že kliknou na tlačítko Zpět, Google takový web vyhodnotí jako méně kvalitní a nebude jej řadit na první příčky v organickém vyhledávání.

online dílna gopay

Jak zjistit, co chci, Carlo Vivari a jak se to dělá?

Pavel se podělil o sbírku nejbizarnějších klíčových slov, která lidé hledají na internetu a náramně tak všechny pobavil.

Některá z nich můžete vidět na fotce pod tímto textem. Číslo v závorce udává počet hledání za měsíc na vyhledávači Google a Seznam dohromady.

Mezi naše favority patří „Jak zjistit, co chci“, nebo „Carlo Vivari“.

Jestli i vy máte v zásobě nějaká vtipná a bizarní klíčová slova, napište nám je do komentářů. Nebo se s nimi můžete pochlubit na Twitteru – použijte hashtag #bizzarekeywords – uděláte tak Pavlovi radost.

online dílna gopay

Doprovodný program a networking

Součástí akce byl i doprovodný program. Účastníci se tak mohli těšit na představení nástroje Collabim – nejpoužívanějšího nástroje v Čechách. Vedle toho se dozvěděli něco o vyhodnocování dat v nástroji Power BI, nebo si mohli zasoutěžit o roční používání aplikace Beyond zdarma.

Co na Online dílnu říkají účastníci?

„Akce byla perfektně zorganizovaná a přednášející se projevil jako opravdový machr ve svém oboru i v umění přednést a vysvětlit své myšlenky posluchačům. Moc pěkná akce. Díky moc.“
Pavel Záruba

„Online dílna mi pomohla vysvětlit spoustu souvislostí spojených se SEO.“
Jiří Nádvorník

„Pavel Pajkrt byl skvělý, jeho práce byla profesionální, podání poutavé a záživné. Rádi se opět někdy zúčastníme podobné Online dílny v budoucnu.“
Karel Karmasin

online dílna gopay

online dílna gopay

online dílna gopay

O čem bude příští Online dílna?

Tak to je zatím ve hvězdách.

Téma školení si určují účastníci sami – podle toho, o jaké mají nejvíce zájem. Ve hře jsou témata jako obsahový marketing, reklama na sociálních sítích, optimalizace konverzního poměru nebo remarketing.

Každopádně informace o dalším školení GoPay najdete na webu Online dílny.
PS: Více fotek z Online dílny najdete na našem Facebooku.

To nejlepší ze světa online plateb do vaší schránky

Zanechte nám svůj e-mail a my vám 2x měsíčně pošleme čerstvé novinky ze světa online plateb a e-shopů.

Jan Vodička

Honza se v GoPay stará o marketing a komunikaci. Rozhodně ho nesledujte na Twitteru.

O čem jsme ještě psali