Jak e-shop naturalprotein.cz využil GoPay Financování?

22. 05. 2023

Případové studie

Mezi jedno z nejoblíbenějších novoročních předsevzetí patří dostat se na léto do formy. Proto zažívají e-shopy s výživovými doplňky největší objednávkový boom hned zkraje roku.

E-shop naturalprotein.cz, který prodává přírodní doplňky stravy, zahájil letošní sezónu s GoPay Financováním. Jak finanční boost pomohl e-shopu připravit se na nárůst objednávek?

Značka musí být vidět

Hlavní prodejní sezónu zažívá e-shop naturalprotein.cz od ledna do března. Celkově má e-shop největší nárůst prodejů v první půlce roku. V tyto měsíce poptávají zákazníci výživové doplňky nejvíce z celého roku. Letos očekávala společnost NaturalProtein s.r.o. výrazně vyšší poptávku než loni, kterou plánují ještě podpořit marketingovou kampaní.

I to je důvod, proč firma využila GoPay Financování.

„Předpokládáme, že alespoň 30 % z čerpané částky půjde čistě na marketing. I když už máme určitou základnu dlouhodobých zákazníků, čeká nás v růstu ještě dlouhá cesta. Získat nové zákazníky v akvizici pomocí marketingu je drahé, ale konkurence je ohromná a musíme být stále vidět. Hlavní zdroj příjmu je pro nás stále výkonnostní marketing a bez něj bychom na trhu potravinových doplňků rychle skončili.“ říká Tomáš Michek, zakladatel společnosti NaturalProtein s.r.o.

Podstatná část financování padne také na doplnění skladových zásob. Jak říká pan Michek, na pokrytí letošní poptávky by jim vlastní cash-flow už nestačilo. Díky chytrému financování se ale nemusí bát, že by neměli zákazníkům co nabídnout.


„Když budeme zase potřebovat něco „na prudko“, tato služba bude první, na kterou si vzpomeneme! Obecně máme problém pochválit, ale GoPay Financing můžeme po všech stránkách.“

— Tomáš Michek, zakladatel e-shopu naturalprotein.cz

Rychlejší růst díky externímu financování

Společnost NaturalProtein s.r.o. si zpočátku úvěr sjednat nechtěla. První rok podnikání sami nevěděli, co bude dál, jestli se bude byznysu dařit. Financování tak ze začátku řešili z vlastních zdrojů. Jak firma rostla, přestaly ale vlastní finance stačit.

„Začali jsme vnímat externí financování úplně jinak. Teď si naopak myslíme, že máme externích financí málo. Určitě budeme externí financování používat dál, abychom se rozvíjeli rychleji, než vzniknou na trhu obdobné produkty a potvrdili své místo na trhu. Tlak konkurence nás nutí, abychom byli rychlejší a lepší.“

Díky GoPay Financování může e-shop investovat do svého růstu. Financování je možné použít na cokoliv, od nákupu zásob po marketingové kampaně.

O e-shopu naturalprotein.cz

E-shop naturalprotein.cz nabízí širokou nabídku vlastních produktů, od potravinových doplňků, přes proteiny až po smoothies. Díky vlastní produkci se může společnost NaturalProtein s.r.o. soustředit na kvalitu. Jejich výrobky jsou tak maximálně přírodní, bez aromat a zbytečných barviv.
Jak říká jeden ze zakladatelů společnosti Tomáš Michek, snaží se věci vymýšlet jinak.
A nekončí jen u výživových doplňků, portfolio rozšiřují podle zákaznického zájmu. Nově třeba o jídelníčky připravené výživovým poradcem a cvičební plány od profesionálních trenérů.

Nad bankou vyhrálo rychlé sjednání

Proč společnost zvolila právě GoPay Financování? Jednoznačně vyhrála rychlost sjednání.

„Nabídky na financování jsme si samozřejmě porovnávali. Jako první jsme oslovili klasickou banku. Nastal však problém s tím, že ještě nebyl účetně uzavřený rok 2022. Kdybychom čekali na půjčku do února, prošvihli bychom celou sezónu, a proto jsme začali hledat jiné možnosti.“

Řešení problému nabídl newsletter s GoPay Financováním, který pan Michek obdržel v e-mailu.

„V tu dobu mi vyskočila v e-mailu nabídka na GoPay Financing, která nás zaujala a začali jsme financování aktivně řešit. V zájmu rychlosti a jednoduchosti nám ani nevadil o něco vyšší úrok než v bance. Zaplatíme sice o něco navíc, ale opravdu jsme ocenili, jak šlo financování rychle a víme, že se investice rychle vrátí.“

Navíc se díky automatickému splácení může NaturalProtein s.r.o. plně soustředit na rozvoj byznysu.

GoPay Financování i pro váš e-shop

I váš e-shop může s GoPay Financováním růst. Skladové zásoby, marketingové kampaně, nebo jiné investiční příležitosti?

S GoPay Financováním vám neuteče žádná šance na rozvoj vašeho byznysu. Až 1 500 000 Kč do deseti minut na vašem účtu.

Kompletně online a bez zbytečného papírování.

To nejlepší ze světa online plateb do vaší schránky

Zanechte nám svůj e-mail a my vám 2x měsíčně pošleme čerstvé novinky ze světa online plateb a e-shopů.

Tamara Koschantová

O čem jsme ještě psali