GoPay news #září

02. 10. 2019

Aktuality/GoPay

Podzim je v plném proudu a s ním i vydatná porce novinek.

Přečtěte si, jaké platební metody jsme byli nuceni zrušit, jakou soutěž jsme si pro vás přichystali nebo jak jsme na tom daleko v oblasti nových platebních služeb.

1. Máme licenci ČNB pro poskytování PSD2 služeb

Po 20 měsících usilovné práce jsme se dočkali a získali jsme licenci České národní banky, která nám umožní nabízet služby otevřeného bankovnictví. Tím se nám dostala do ruky možnost, jakým způsobem posunout a rozšířit naše platební služby.

V budoucnu si uživatelé budou moct přes GoPay zobrazit zůstatky účtů, které mají u svých bank, anebo zadávat platby prostřednictvím těchto účtů.

Tím to ale nekončí. Licence nám umožní pustit se i do dalších služeb, které bude možné využívat jako doplňkové produkty k platební bráně. Budeme se tak snažit najet na současný trend, který je nyní v Evropě běžný, a to že kromě platební brány finanční firmy nabízejí i řadu doplňkových aktivit.

Více si můžete přečíst v tomto článku.

2. Pořádáme další Online dílnu

Už v pátek 4. října proběhne další Online dílna GoPay – celodenní školení na online marketing v Praze a za zlomek běžné ceny.

Lektorem bude Mário Roženský, který provede světem zákaznické péče v e-shopu od A do Z.

A stále zbývají volná místa! Vstupenky pořídíte na webu Online dílny.

3. Jedeme na oXy Day 2019

Přijďte se ve čtvrtek 3. října podívat na oXy Day 2019, konferenci pro e-shopy, kde vystoupíme v rámci panelové diskuze na téma placení v e-shopech. Probereme novinky, trendy, ale i bezpečnost a silnou autentizaci (SCA).

4. Končí provoz platební metody superCASH a slovenského ČSOB tlačítka

Bohužel se v září vyskytly i méně příjemné novinky.

Museli jsme přerušit poskytování platební metody superCASH, kterou její provozovatel (společnost MANUM s.r.o.) ukončil plošně po celé ČR.

Dobrou zprávou je, že za ní chystáme odpovídající náhradu – platební metodu, která bude na chlup podobná superCASH, ale bude umět i něco navíc. Novinku nasadíme během podzimu.

Museli jsme také stáhnout platební tlačítko ČSOB pro slovenské obchodníky. Důvodem je, že platební metodu ukončila sama banka. I nadále budou moct zákazníci na Slovensku provádět platby přes ČSOB, ale pouze v režimu klasického bankovního převodu (tedy bez předvyplněných údajů).

5. Zasoutěžte si o kredit na rozesílání hromadných SMS

Nástroj na hromadné rozesílání zpráv GoSMS slaví 5. výročí na trhu. A vy nyní máte možnost získat kredity na hromadné SMS zprávy v celkové hodnotě 5 tisíc Kč.

Do 23. října si můžete tipnout, kolik SMS bylo přes službu GoSMS za celou dobu existence zasláno a výhra je vaše. Návod, jak soutěžit, najdete zde.

To nejlepší ze světa online plateb do vaší schránky

Zanechte nám svůj e-mail a my vám 2x měsíčně pošleme čerstvé novinky ze světa online plateb a e-shopů.

Jan Vodička

Honza se v GoPay stará o marketing a komunikaci. Rozhodně ho nesledujte na Twitteru.

O čem jsme ještě psali