Ze slovenské Žiliny do celého světa s GoPay: Be Lenka dobývá zahraniční trhy

27. 03. 2023

Případové studie

Příběh slovenského e-shopu Be Lenka se začal psát na konci roku 2017. Na začátku byl malý e-shop a velký sen – vytvořit značku, která nabídne kvalitní slow fashion dostupnou online celému světu.

Tuto vizi se daří plnit a dnes už nakupují kvalitní barefoot obuv a babywearing od Be Lenky statisíce zákazníků ve více než 70 zemích světa. Jakou v roli v expanzi na zahraniční trhy sehrál GoPay? 

Jednoduché řešení i pro zahraniční trhy

Společnost začala s krabicovým e-shopovým řešením, které mělo dvě různé verze, jednu pro Slovensko a jednu pro anglickou verzi na mezinárodní doméně .com. Potřebovali ale rychle vytvořit více jazykových verzí, protože viděli zájem ze zahraničí.

Před integrací platební brány GoPay využívala Be Lenka jinou platební bránu, která byla integrována do předchozích e-shopových řešení.

O novém platebním řešení začali uvažovat, když se rozhodli sjednotit web a vytvořit více jazykových mutací pod jednou střechou. 

Výběr platební brány přitom nebyl ze dne na den. Be Lenka vybírala z několika různých řešení. Jaká kritéria sehrála při výběru prim? 

“Najdôležitejšie parametre pri platobnej bráne boli možnosti platby, celkové poplatky za použitie platby kartou a iných platobných metód. Chceli sme mať top spoločnosť, ktorá pôsobí na trhoch, kde sme v tom čase boli silní. Prioritou boli spoľahlivosť a výška nákladov na platby,” říká Peter Brezani, Chief Operating Officer e-shopu Be Lenka. 

Be Lenka prozkoumala dostupná platební řešení. GoPay nabídl navíc také jednoduché propojení s e-shopovým řešením Shoptet, které Be Lenka v tu dobu využívala. A tak se začalo integrovat. Do dvou týdnů už na Be Lence platili zákazníci přes GoPay platební bránu. 


O e-shopu Be Lenka

Be Lenka se zaměřuje na vývoj a výrobu barefoot obuvi a ergonomických nosičů pro děti. Reprezentuje ji kvalitní ruční práce, inovace a udržitelnost. Slow-fashion značka, která vznikla v roce 2017, si dodnes získala své spokojené zákazníky již ve více než 70 světových zemích. Vizí firmy Be Lenka je změnit obouvací návyky lidí na celém světě. Dnes se jí to daří díky 80 člennému týmu, a také dvěma e-shopům – Be Lenka a Barebarics.
Be Lenka je dostupná v 8 jazycích a Barebarics v 5 jazykových mutacích.


Platební brána, se kterou si zahraniční zákazníci rozumí

Be Lenka nezůstala jen u dvou jazykových mutací. E-shop nyní funguje v 8 světových jazycích, přičemž má každý jazyk vlastní doménu. 

GoPay platební brána se dorozumí v 19 světových jazycích, proto můžeme nabídnout každé jazykové mutaci webu i jazykově lokalizovanou platební bránu. 

Slovenština, angličtina, čeština, slovenština, němčina, francouzština, polština, španělština i italština – zákazník bude z e-shopu přesměrovaný na platební bránu, která se s ním dorozumí v jeho rodném jazyce. 

GoPay brána totiž automaticky volí jazyk brány podle jazykové mutace prohlížeče. 

“Myslím si, že je to dôležité pre dôveryhodnosť,” chváli si funkci Peter Brezani.

A že i pro zahraničního zákazníka je GoPay platební brána přehledná můžeme ukázat na konverzním poměru úspěšných plateb za poslední rok.

Expandovat s GoPay jde hladce

Postupně přibývaly i další e-shopy – nejnovější Barebarics. I ten má mezinárodní jazykové mutace, a to konkrétně 4. 

I na nových e-shopech Be Lenka počítala s GoPay. Celá proces přidání e-shopu jde vyřídit online, což Peter Brezani nejen díky rychlosti velmi vítá. 

“Myslím, že celý obchodný proces sme vyriešili v priebehu dvoch týždňov. Aj čo sa týka podpisovania zmluvných podmienok a nastavenia. Proces pridávania nových e-shopov je pomerne jednoduchý a byrokracia minimálna. Toto si ceníme a aj celú elektronickú komunikáciu a podpisovanie, ktoré šlape ako hodinky.” 


„Možnosti platby sú nevyhnutnou podmienkou pre úspešný vstup na ďalšie trhy.“

— Peter Brezani, Chief Operating Officer, e-shop Be Lenka

Z naší nabídky 8 měn Be Lenka aktuálně využívá 4 měny – americké dolary, polské zloté, české koruny a eura. Díky tomu zaplatí i mezinárodní zákazníci bez nutnosti přepočtu platby.

Nejen v zahraničí se daří

Přes platební bránu GoPay přijímá Be Lenka online platby již 3 roky. Za tu dobu zaznamenali dynamický růst plateb – a to nejen na zahraničních trzích.

Zrychlení z nuly na sto během chvíle. Podívejte se, jak se Be Lence zvyšoval počet plateb přes GoPay bránu.

„Možnosti platby sú nevyhnutnou podmienkou pre úspešný vstup na ďalšie trhy,“ říká o podnikání v zahraničí Peter Brezani. S GoPay bránou si nemusí Be Lenka lámat hlavu, zda jim zaplatí zákazník ze Slovenska nebo z Austrálie – přes GoPay můžete přijímat platby z celého světa.

I díky tomu se Be Lenka může pochlubit rekordním růstem – meziročně v obratu od roku 2018 průměrně o 285 %.

RokTržby (v EUR)Zisk (v EUR)
2018248 0000
20191 470 000100 000
20203 380 000460 000
20217 700 0001 050 000
202212 500 0001 100 000

Expandujte s GoPay i vy

Celkově lze úspěch Be Lenky přičíst silné vizi společnosti, spolehlivosti a široké škále platebních možností, které GoPay poskytuje. 8 měn, 19 jazyků i platby kartou pro celý svět – a to vše v jedné platební bráně.

Nekupujte zajíce v pytli. Vyzkoušejte si, jak je s GoPay placení snadné. Projděte si testovací platbu na naší Demo platební bráně. Vyberte si měnu a v pravém horním rohu vyberte jazyk, který vás zajímá.

To nejlepší ze světa online plateb do vaší schránky

Zanechte nám svůj e-mail a my vám 2x měsíčně pošleme čerstvé novinky ze světa online plateb a e-shopů.

Tamara Koschantová

O čem jsme ještě psali