Vyjádření CEO společnosti GOPAY Pavla Schwarze k aktualizaci smluvních podmínek

03. 11. 2015

Aktuality/GoPay

Vážení klienti platební brány GoPay i GoPay účtu,

chtěl bych se vám všem omluvit za nepříjemnosti způsobené aktualizací smluvních podmínek pro služby GoPay platební brány a GoPay účtu.

Přiznávám, že způsob, jakým jsme vám změnu podmínek oznámili, nebyl dostačující.

Velice mě to mrzí a rád bych proto uvedl věci na pravou míru.

1. Neměníme poplatky spojené s užíváním GoPay účtu

Pro služby spojené s GoPay účtem jsme pouze zavedli vlastní sazebník. S výší poplatků u GoPay účtu jsme nijak nehýbali a cena všech služeb spojených s GoPay účtem bude od 1.1. 2016 stejná jako doposud.

2. Obchodníci s měsíčním obratem nad 15 tisíc Kč budou mít vedení platební brány GoPay zdarma

Dosud všichni obchodníci bez ohledu na měsíční obrat platili za vedení platební brány měsíční poplatek 90 Kč. Tento poplatek od 1.1. 2016 dle nového sazebníku většině obchodníkům rušíme.

Aktivním obchodníkům tedy naše služby zlevňujeme.

3. Měsíční poplatek 190 Kč se týká pouze obchodníků s měsíčním obratem do 15 tisíc Kč

Obchodníkům s měsíčním obratem do 15 tisíc Kč poplatek za vedení brány skutečně zvyšujeme. Rozhodně to však není proto, že bychom o drobné obchodníky nestáli. Naší filosofií je naopak nabízet dostupné služby všem.

A v tomto ohledu se opravdu činíme. U všech obchodníků, kteří využívají naši platební bránu, provádíme průběžné bezpečnostní kontroly, které chrání obchodníky před smluvními pokutami ze strany např. karetních asociací.

Pravidelně také u všech obchodníků dohlížíme, zda dodržují podmínky vyplývající se spolupráce s bankovními partnery a karetními asociacemi.

Všem obchodníkům, kteří přecházejí na GoPay platební bránu, poskytujeme integraci zdarma. Kontinuálně také pracujeme na vývoji, díky čemuž patří naše brána mezi nejpropracovanější řešení na trhu.

S těmito na první pohled méně viditelnými, avšak z klientského pohledu velmi důležitými aktivitami, jsou spojené fixní náklady. Rádi je dál poneseme u obchodníků, kteří s GoPay platební bránou aktivně obchodují, tedy mají přes ní měsíční obrat alespoň 15 tisíc Kč.

U neaktivních obchodníků, tedy těch s měsíčním obratem do 15 tisíc korun, jsou však pro nás náklady spojené s výše uvedenými aktivitami nehospodárné. Pokud bychom je zcela hradili, nemohli bychom poskytovat aktivním obchodníků výše uvedené služby v plném rozsahu. Proto poplatek pro neaktivní obchodníky zvyšujeme.

Rád bych zdůraznil, že naší snahou není diskriminovat drobné obchodníky. Naší snahou je poskytovat dostupné služby všem obchodníkům, kteří s GoPay platební bránou aktivně obchodují.

4. Ujednané poplatky za transakce na platební bráně GoPay zůstávají stejné

Pro všechny obchodníky budou i nadále platit ceny, které mají ujednané a uvedené v registračních formulářích, které s námi podepisovali při ujednání spolupráce.

Poplatek 2,2% + 3Kč za platby přes platební karty, elektronickou peněženku MasterPass a GoPay a superCASH bankovní převody je platný už víc než rok a se týká pouze nově uzavíraných smluv.

omlouváme se

Věřím, že v tomto světle už nebudete vnímat aktualizaci našich podmínek s rozhořčením. Zároveň se chci ještě jednou omluvit za způsobené nedorozumění. I my se neustále učíme.

Vaše dotazy rádi odpovíme na Facebooku, e-mailu: podpora@gopay.cz nebo tel. lince + 420 840 818 918 (Po – Pá od 8 do 17 hodin).

Pavel Schwarz
CEO
GOPAY s.r.o.

To nejlepší ze světa online plateb do vaší schránky

Zanechte nám svůj e-mail a my vám 2x měsíčně pošleme čerstvé novinky ze světa online plateb a e-shopů.

Jan Vodička

Honza se v GoPay stará o marketing a komunikaci. Rozhodně ho nesledujte na Twitteru.

O čem jsme ještě psali