Uspořádali jsme první Online dílnu. Jaká byla?

12. 10. 2017

Aktuality/GoPay

Chceme našim obchodníkům pomáhat na cestě ke skvělým e-shopům.

Proto jsme nastartovali nový koncept školení, které nese název Online dílna GoPay.

Minulý čtvrtek se Online dílna konala poprvé.

Jak to na školení vypadalo, co se obchodníci naučili a jak Online dílnu hodnotí?

online dilna gopay

Co je Online dílna a jak často ji pořádáme?

Online dílna je celodenní školení se znalcem v oboru online marketingu. Školení je určené pro všechny obchodníky, kteří používají platební bránu GoPay.

První Online dílna byla zdarma a uspořádali jsme ji v konferenčním centru GreenPoint v Praze.

Návštěvníci od nás dostali malou pozornost v podobě zápisníku a propisky. Také jsme se postarali o jejich pupíky – součástí školení byl oběd, zákusky, káva a další nápoje.

Online dílnu chceme pořádat každé tři měsíce.

Jaká je filozofie Online dílny?

Víte, co posouvá svět kupředu?

Je to vzájemné sdílení zkušeností. E-shopům leží na bedrech spousta věcí, na které je třeba dbát, když chtějí úspěšně prodávat. PPC, SEO, reklamy na sociálních sítích, emailing, obsahový marketing, apod. Jenže kde se tohle všechno naučit?

Obchodníkům chceme pomáhat. Proto jsme přišli s Online dílnou – vzdělávací platformou v oblasti e-commerce a marketingu.

O čem byla první Online dílna?

První Online dílna byla zaměřená na PPC kampaně. Povolali jsme experta Jakuba Kašparů z Lynt Services. Jakub je v ppcčkách jako doma a má za sebou bohatou historii zkušeností s online marketingem.

Co se účastníci Online dílny dozvěděli?

Jakub obchodníkům ukázal, jak správně inzerovat na webu. Na paškál si vzal Google nákupy, Adwords, Sklik, slovo se dostalo i na Google Analytics. Postupně odhaloval svoje triky a prozrazoval to nejdůležitější, čemu by e-shopy měly věnovat pozornost.

S účastníky pak řešil, kdy je vhodné rozpočet na kampaň navýšit a jak často kampaně sledovat. Kuba například vypíchl, jak moc jsou pro sestavování úspěšných kampaní důležitá data. Svými slovy to pak shrnul takto: „Kampaně, na rozdíl od reklam, nejsou o pocitech. Jsou jen a jen o datech.“

online dilna gopay

Naši obchodníci se seznámili například s pojmy jako PNO, AOV, a jak si díky nim spočítat maximální cenu, kterou si mohou dovolit dát za proklik.

Kuba mimo jiné vysvětloval druhy shod v Adwords a prozradil, jaký dotaz při vyhledávání v nákupech je ten nejlepší: „Nejlepší dotaz je dotaz na konkrétní zboží. Třeba asics GT-1000 je mnohem lepší dotaz než boty na běhání. Zákazník totiž hledá konkrétní produkt a je velká šance, že ho skutečně koupí.“ Při vyplňování klíčových slov Jakub radí zaměřit se na konkrétní dotazy.

online dilna gopay

Jaká byla nejcennější rada, o kterou se Jakub podělil?

Asi nejzásadnější věta, která hezky shrnuje, proč vlastně PPC kampaně používat, padla hned dopoledne: „Lidé důvěřují především značce. Proto jsou alfou a omegou dobré recenze. Lidé pak nakupují tam, kde to dobře znají. Recenze jsou mnohdy důležitější než web“.

Jak se to tedy stane, že lidé e-shop důvěrně znají? Bez marketingových nástrojů se dnes e-shopaři neobejdou. E-shop musí být na webu vidět. Tento problém řeší právě PPC kampaně.

online dilna gopay

Co na online dílnu říkají sami účastníci?

Ohlasy od účastníků nám vykouzlily úsměv na tváři:

„Online dílna mi přijde jako fajn akce, kdy dáváte příležitost e-shopům naučit se něco nového a tím dáváte možnost, jak nám zvýšit zisk :)“ – Hana Žďárská, Sareha.cz

„Získal jsem spoustu podnětných informací ze světa profesionálního PPC, pro mě osobně byl obsah šitý na míru, takže velká spokojenost. Jakub byl skvělý, vše bylo velmi příjemné a skvěle zorganizované“. – Dušan Šťastník, SimplyKids.cz

„Naučil jsem se triky a pohledy, které jsem vůbec nevěděl. PPC kampaně vůbec nepoužívám, díky specifikaci mého produktu, přesto jsem si doplnil informace s tím, co již znám z inzerování na FB. Počítání maximální možné nabídky reklamy byla velmi přínosná“. – Daniel Liščař, czcoreshop.cz

online dilna gopay

„Online dílna GoPay se konala v přátelské, odborné a profesionální atmosféře. Doporučil bych ji všem zájemcům a rád se zúčastním případných návazných Online dílen GoPay“. – Pavel Kořínek, jedlehouby.cz

„Akce byla super a plná užitečných informací. Díky ní jsem konečně zjistil, jak správně na ppcčka. Díky vám i Jakubovi“. – Tomáš Čepek, amtoleje.cz

online dilna gopay

Děkujeme za milá slova

Brzy začneme spřádat plány na příští Online dílnu. Kouzlit sice neumíme, ale budeme se snažit, aby byla ještě lepší.

Sledujte stránku Online dílny a náš facebook a twitter, kam dáváme aktuality ze zákulisí největší české platební brány. A samozřejmě dál čtěte náš blog.

Brzy také zveřejníme video z akce a Jakubovu prezentaci.

To nejlepší ze světa online plateb do vaší schránky

Zanechte nám svůj e-mail a my vám 2x měsíčně pošleme čerstvé novinky ze světa online plateb a e-shopů.

Jan Vodička

Honza se v GoPay stará o marketing a komunikaci. Rozhodně ho nesledujte na Twitteru.

O čem jsme ještě psali