Kalendář e-commerce akcí pro rok 2017

15. 02. 2017

E-commerce

Kdy a kde se v roce 2017 konají nejlepší e-commerce akce a konference? Sestavili jsme pro vás kalendář e-commerce a online marketingových akcí, které byste si rozhodně neměli nechat ujít.

Barcamp Jižní Čechy

Barcamp JIŽNÍ ČECHYKdy: 25.2.2017
Kde: České Budějovice
Online: Facebook, Twitter, #bcjc, #barcampcz
Základní informace: 3. ročník klasické barcampové akce pořádané v prostorách Jihočeského technického parku v areálu Jihočeské univerzity. E-shopaři se mohou těšit na přednášky jako Nejčastější chyby na e-shopu, Jak na automatizovaný prodej Vašich produktů za 8 minut a 40 vteřin..5 zaručených receptů, jak vybudovat úspěšný e-shop nebo Ekosystém obývákového e-shopu.

Brand Building 2017

Kdy: 15.3.2017
Kde: Praha
Základní informace: Chcete přeměnit zákazníky na loajální fanoušky vaší značky? Jak vůbec dát firmě tvář a jak vyhodnocovat její přínos? Na tyto otázky se zaměřuje jednodenní konference z názvem Brand Building 2017: Management online projektů a budování komunit. Mezi vystupujícími bude například Dušan Murčo, Country Manager, Martinus.cz. Akcí bude provázet David Špinar.

E-shop Summit

Eshopsummit Kdy: 30.3.-1.4.2017
Kde: České Budějovice
Online: Facebook, Twitter#ess17
Základní informace: Jde o druhý ročník konference, kterou pořádá Jan Kalianko a jeho tým. I letos organizátoři lákají na přednášky připravené speciálně pro akci. V plánu jsou i workshopy a večerní party. Novinkou je přestěhování akce do prostornějšího a pohodlnějšího sálu.

Plzeňský Barcamp

plzensky barcamp logoKdy: 8.4.2017
Kde: Plzeň
Online: Facebook, Twitter, #barcampcz
Základní informace: Jak píší organizátoři: „Na Barcampu potkáte grafiky, kodéry, designéry, podnikatele, programátory, markeťáky, novináře, geeky, kouče, social media a další. Buď mezi nimi!“

UX&CRO Summit

UX&CRO summit Kdy: 28.4.2017
Kde: Praha
Základní informace: Na UX a optimalizaci konverzního poměru webů a e-shopů je zaměřená jednodenní akce, kterou organizátoři prezentují s podtitulkem: „Přijďte se přesvědčit, že to děláte správně, a naučit se nové praktické věci“. Odborným garantem programu je UX konzultant Jan Kvasnička. Jeho znalosti české UX scény i možností českých e-shopů jsou dobrým předpokladem pro to, aby se konference vydařila.

Nekonference Vyhledávače zboží

Nekonference Vyhledávače Kdy: přelom května a června (termín oficiálně nepotvrzen)
Kde: Brno
Základní informace: Jediná akce svého druhu v Česku, která se od první do poslední minuty věnuje zbožovým srovnávačům. Jestli řešíte, jak dostat z vyhledávačů zboží maximum, určitě na Nekonferenci vyrazte. Letos proběhne již 6. ročník, o organizaci se tradičně postará agentura Besteto.

Affiliate Konference

Affiliate konferenceKdy: jaro 2017
Kde: Praha
Základní informace: Jde o největší akci zaměřenou na affiliate marketing v České republice. Letos proběhe jubilejní 10. běh. Jestli věříte, že affiliate marketing nakopne vaše prodeje, věnujte téhle akci pozornost.

E-commerce Forum

e-commerce fórumKdy: 1.-2.6.2017
Kde: Černá Hora
Základní informace: Tradiční e-commerce konferenci v loňském roce pořadatelé přestěhovali z Prahy do Brna a akci „natáhli“ na dva dny. Letošní ročník se bude konat v Černé Hoře u Brna. Jaký bude program, zatím není jasné. Nicméně vše se opět bude točit okolo e-commerce, e-shopů a online byznysu.

E-business Forum

e-business forumKdy: 26.9.2017
Kde: zatím nepotvrzeno
Základní informace: Podle organizátorů, kterými jsou APEK a TUESDAY Business Network, jde o „nejdůležitější oborovou akci pro všechny, kdo to s e-shopem myslí vážně“.  Pokud jste to vy, určitě návštěvu zvažte. Loni na akci vystoupil Tomáš Čupr nebo Jakub Havrlant. Jaká „esa“ české e-commerce scény vytasí organizátoři letos?

ShopCamp

shopcampKdy: září 2017 (termín oficiálně nepotvrzen)
Kde: Praha
Online: Facebook, Twitter, #shopcampcz
Základní informace: Za konferencí stojí poskytovatelé e-shopových řešení Shoptet a ShopSys. Akce je šitá pro e-shopaře a jejich zaměstnance a pro online markeťáky. Kromě tradičně povedeného výběru přednášejících a ryze e-shopového zaměření je velkou výhodou i vstupné zdarma.

WebExpo

WebExpoKdy: září 2017 (termín oficiálně nepotvrzen)
Kde: Praha
Online: Facebook, Twitter, #webexpo
Základní informace: Letošní ročník bude již sedmý v pořadí. Návštěvníci se velmi pravděpodobně opět dočkají zahraničních speakrů i spičkových domácích konzultantů. Akce nebývá přímo zaměřená na e-shopy a e-commerce, i tak ale stojí za pozornost.

Marketing Festival

Marketing festivalKdy: 9.-10.11.2017
Kde: Praha
Online: Facebook, Twitter,
Základní informace: Loňský 4. ročník největší online marketingové akce ve střední Evropě přestěhovali organizátoři v čele s Jindřichem Fáborským z Brna do Ostravy. O tom, že šlo o správný tah, se můžete přesvědčit z videa, které zachycuje atmosféru i hlavní momenty akce. Už teď je jasné, že jubilejní 5. ročník festivalu bude komornější a Ostravu opustí. Opět se ale můžete těšit na vystoupení největších hvězd domácí i světové online marketingové scény i na skvělou festivalovou atmosféru, která spolu s precizní organizací dělá z Marketing festivalu „must attend“ událost světové konferenční sezóny.

Akce pořádané několikrát do roka

E-shopista

eshopista logoKdy: Každý měsíc
Kde: Většinou Praha
Online: Facebook, Twitter, #eshopista
Základní informace: Pravidelné měsíční setkání e-shopařů s e-shopaři organizované agenturou Acomware. Na akci vystupují majitelé nebo provozovatelé známých e-shopů a sdílí s ostatními své zkušenosti z online podnikání.

E-business akademie

E-business akademieKdy: Zpravidla 3x do roka
Kde: Většinou Praha
Základní informace: Půldenní semináře věnované praktickým otázkám rozjezdu a provozování e-shopu. Organizaci zajišťuje event tým Tuesday Business Network.

E-commerce akce pořádané v zahraničí

Název akceKdyKde
Digital Commerce Day23.-24.3.2017Hamburg, Německo
Savant e-Commerce5.-6.4.2017Berlín, Německo
Code.talks Commerce Special27.-28.4.2017Berlín, Německo
World Usability Congress10.-12.10.2017Graz, Rakousko
UX-Day Konferenz10.10.2017Mannheim, Německo
Amuse UX Conference18.-20.10.2017Budapešť, Maďarsko

Víte o další zajímavé akci?

Chybí vám v seznamu akce, kterou pořádáte, nebo která podle vás stojí za pozornost? Napište nám do komentářů, rádi akci do článku zařadíme.

To nejlepší ze světa online plateb do vaší schránky

Zanechte nám svůj e-mail a my vám 2x měsíčně pošleme čerstvé novinky ze světa online plateb a e-shopů.

Jan Vodička

Honza se v GoPay stará o marketing a komunikaci. Rozhodně ho nesledujte na Twitteru.

O čem jsme ještě psali