GoPay news #srpen

04. 09. 2019

Aktuality/GoPay

Co jsme za poslední měsíc stihli, čemu jsme věnovali největší pozornost a co pro vás chystáme?

Tak přesně o tom bude naše nová rubrika GoPay news, ve které vám budeme přinášet přehled toho nejdůležitějšího, co se u nás v poslední době stalo.

A rovnou začínáme s hlášením za měsíc srpen!

Byť se říká, že léto je pro většinu firem okurková sezóna, my jsme se rozhodně nenudili.

Řešili jsme nadcházející silnou autentizaci plateb, spustili jsme registrace na novou Online dílnu, začali jsme ladit novou platební metodu a dohodli jsme partnerství hned s dvěma skvělými e-commerce akcemi. 

Mrkněte na více informací.

1. Revoluce v placení na internetu

silné ověření plateb

Už od 14. září mají platby na internetu probíhat v režimu silného ověření. O tom, co to vlastně znamená, jsme psali hned 3 články: Co je silná autentizace, jak bude fungovat v praxi a jakou změnu v placení přinese 3D Secure 2.0.

Pro zopakování – doteď se platby nejčastěji ověřovaly přes SMS kód, který platící zákazník opsal do speciální stránky banky.

Nově půjde platby potvrdit i jinými, modernějšími způsoby, například v aplikaci mobilního bankovnictví, otiskem prstu, nebo pomocí speciálního PINu.

Bude přechod na silnější ověření tak žhavý?

S největší pravděpodobností ne. Většina bank, které musí zajistit nejdůležitější technické úpravy, na změnách stále pracuje. Kompletně připraveny nejsou banky nejen v Čechách, ale bohužel i v celé Evropě.

Nečekáme tedy úplnou revoluci, spíše postupné zavádění nových způsobů ověření plateb během následujících 18 měsíců.

V GoPay budeme nicméně od 14. září na silnější ověření připraveni. Jakmile budou ready i jednotlivé banky, platby budou probíhat kompletně v režimu silnějšího ověření.

Dobrou zprávou je, že pokud jste majitelem e-shopu a používáte platební bránu GoPay, nebudete muset technicky nic upravovat. Veškeré úpravy, jak legislativní, tak technické, zajistíme my.

2. Rýsuje se náhrada za superCASH

Máme skvělou zprávu pro všechny, kdo prodávají vstupenky a další digitální produkty – smutné období bez platební metody superCASH se chýlí ke konci. Důvodem absence superCASH je, že provozovatel (Manum s.r.o.), se rozhodl provoz této platební metody ukončit.

Nedávno jsme začali pracovat na novém řešení, kdy si platící zákazník na bráně vygeneruje QR kód a pomocí něj pak zaplatí hotově na terminálech Sazky. V zásadě se bude jednat o platební metodu podobnou superCASH, jen v trochu modernějším kabátku.

Do konce roku bychom chtěli tuto platební metodu uvést na provoz.

3. Spustili jsme registrace na další Online dílnu

online dílna

V pátek 4. října proběhne další Online dílna GoPay. Řečníkem bude Mário Roženský, který vám ukáže, jak dělat zákaznickou péči v e-shopu efektivně a správně.

Školení bude probíhat opět v Praze a místo máme pro 100 z vás. Registrace jsou už v plném proudu, tak neváhejte a chyťte si své místo včas.

4. Zveme vás na Shopcamp a E-commerce Day

ecommerce akce

V září se konají hned dvě zajímavé e-commerce akce – Shopcamp a E-commerce Day. Těšit se můžete na přednášky a workshopy pod vedením těch nejlepších osobností české e-commerce.

Na obou akcích se budete moct potkat i s námi a prohodit kus řeči. Tak určitě dorazte.

To nejlepší ze světa online plateb do vaší schránky

Zanechte nám svůj e-mail a my vám 2x měsíčně pošleme čerstvé novinky ze světa online plateb a e-shopů.

Jan Vodička

Honza se v GoPay stará o marketing a komunikaci. Rozhodně ho nesledujte na Twitteru.

O čem jsme ještě psali