GoPay spustí odložené platby

05. 06. 2024

Tiskové zprávy

České Budějovice – GoPay rozšiřuje nabídku platebních metod o odložené platby od Twisto a Skip Pay. Od obou poskytovatelů GoPay nabídne klasickou odloženou platbu i tzv. Třetinu, kdy zákazník platbu uhradí na tři splátky.

Implementace Twista i Skip Pay do platební brány GoPay již odstartovala. V průběhu léta GoPay novinku představí v pilotním režimu u vybraných obchodníků. Ostré spuštění na celou zákaznickou bázi, která čítá přes 18 tisíc e-shopů, plánuje na září 2024.

GoPay tak jako první platební brána v Česku nabídne v jednom řešení kompletní nabídku nejpoužívanějších platebních metod. Twisto a Skip Pay budou obchodníkům i platícím zákazníkům dostupné v českých korunách.

CEO GoPay Petr Vaněk:To, že se odložené platby dlouhodobě těší rostoucí oblibě, je v Česku zásluhou kvalitního a uživatelsky propracovaného řešení Twisto i Skip Pay. Obě značky také odvedly obrovský kus práce v edukaci a propagaci odložených plateb směrem k platícím uživatelům. Máme proto velkou radost, že přineseme našim obchodníkům a jejich platícím zákazníkům odložené platby od obou těchto poskytovatelů, a to ještě před nadcházející vánoční e-commerce sezónou. Integrací odložených plateb v obou nejpoužívanějších podobách, tedy ve formě klasické odložené platby, kdy zákazník má na uhrazení platby až 50 dní od nákupu a tzv. Třetiny, kdy si nákup rozloží na tři splátky, zkompletujeme naši nabídku produktového portfolia o poslední dosud chybějící kousek.

CEO Skip Pay Richard Kotrlík:Obchodníci s platebními branami, na kterých jsou odložené platby k dispozici, získávají náskok, protože dokáží zákazníkovi nabídnout další platební metodu, aniž by ji museli sami integrovat do svého e-shopu. Mají tak o to větší šanci získat si zákazníkovu důvěru, aby u nich zákazník příště nakoupil zas. Jsme rádi, že se k platebním branám, které takovou výhodu nabízí, nově přidává i jeden z nejsilnějších tuzemských hráčů – GoPay. Společně s GoPay naše partnery navíc pečlivě prověřujeme a když lidé vidí mezi platebními metodami Skip Pay, vědí, že nakoupit v obchodě je bezpečné.

Country Manager Twisto pro Českou republiku Jan Hanzlík: „GoPay vnímáme jako jednoho z nejsilnějších hráčů na poli poskytovatelů platebních služeb na českém trhu, a proto si naší spolupráce velmi vážíme. Díky implementaci Twista do platební brány GoPay naše služby nabí­dneme další­m e-shopům, celkem tak bude možné Twistem zaplatit už na více než 33 tisících e-shopech. Naše data potvrzují, že pro e-shopy je pestrá nabídka platebních metod klíčová. Díky odložené platbě roste hodnota objednávek a zákazníci se do e-shopů pravidelně vracejí. Integrace našich služeb s GoPay je tak pro nás velkým milníkem.“

Kontaktní informace: Jan Vodička, CMO a Head of Customers GoPay, jan.vodicka@gopay.cz, +420 775 908 380

O GoPay: GoPay je původně česká platební brána, jejíž služby využívá víc než 18 000 e-shopů zejména v Česku a na Slovensku. Jako poskytovatel plateb GoPay působí přes 15 let, od roku 2022 jako součást francouzské finanční společnosti Worldline. Vedle odložených plateb a plateb na tři splátky přes Twisto a Skip Pay GoPay dále nabízí široké spektrum platebních metod pro e-shopy a další obchodníky. V produktové nabídce GoPay jsou platby kartou, včetně Apple Pay, Google Pay, Click to Pay a platby kartou uloženou do GoPay platebního rozhraní, nebo formou tokenu na straně e-shopu. Z bankovních převodů GoPay nabízí všechna existující online bankovní tlačítka českých, slovenských a polských bank. GoPay byl také prvním českým poskytovatelem plateb s nabídkou PSD2 převodů. Ty nyní nabízí pro české a slovenské banky s plánovaným rozšířením do Rumunska a Maďarska. V roce 2023 realizovali obchodníci přes GoPay platby v objemu přesahující vyšší desítky miliard korun, kdy celkový počet plateb meziročně narostl o 54 % na 64,6 milionů.

O Twisto: Twisto představuje chytré řešení pro platby a nakupování a je českou jedničkou mezi poskytovateli platebních služeb BNPL (Buy Now, Pay Later). Twisto nabízí také novinku nákup na třetiny bez navýšení, se kterou si lidé mohou opět zcela bezplatně a bez registrace rozkládat větší nákupy na tři platby. Twisto působí i na polském trhu. V roce 2021 proběhl prodej Twista do zahraničí a v současnosti ho vlastní fintech Param.

O Skip Pay: Skip Pay je jedním z nejrozšířenějších poskytovatelů odložených plateb v Česku. V současnosti je s ním možné nakupovat ve více než 13 000 českých e-shopech nebo online službách, jako je MALL.cz, Datart, CZC.cz, Košík.cz, Vivantis, Invia, Můjkoberec.cz, Qerko, Belenka, Niceboy, Kulina.cz, Trenýrkárna.cz nebo Slevomat.

To nejlepší ze světa online plateb do vaší schránky

Zanechte nám svůj e-mail a my vám 2x měsíčně pošleme čerstvé novinky ze světa online plateb a e-shopů.

Jan Vodička

Honza se v GoPay stará o marketing a komunikaci. Rozhodně ho nesledujte na Twitteru.

O čem jsme ještě psali