Od 1.11. bude inline brána dostupná pouze na HTTPS stránkách

06. 10. 2016

Aktuality/GoPay

Za to, že necháváme inline verzi naší platební brány používat i obchodníky na nezabezpečených stránkách, jsme v minulosti sklidili řadu kritiky.

O to větší radost teď máme, že jsme přišli s řešením.

Od 1. listopadu bude inline brána dostupná pouze u obchodníků, kteří používají zabezpečený protokol HTTPS.

U obchodníků, kteří v minulosti naintegrovali inline, ale dosud na HTTPS nepřešli, dojde k přesměrování na redirect variantu brány, která běží na zabezpečené stránce pod správou GoPay.

Prakticky tak již nebude možné setkat se inline verzí brány na nezabezpečených stránkách.

Co nás k tomuto opatření vede?

Zní to jako fráze, ale jde nám o maximální bezpečnost při placení přes GoPay platební bránu. Přestože nikdy v minulosti nedošlo ke zneužití obchodních údajů skrze inline verzi brány na HTTP protokolu, nechceme podcenit žádné ani teoretické riziko.

I proto věříme, že se naše rozhodnutí setká s pozitivní odezvou.

Otázky a odpovědi pro obchodníky

Používáte inline bránu na nezabezpečených stránkách? Níže jsme pro vás zpracovali odpovědi na základní otázky související s naším opatřením.

Co se pro mě od 1. listopadu změní, pokud nepřejdu na HTTPS?
Vše pro vás zůstane stejné. Jedinou změnou bude, že váš zákazník nezůstane při vyvolání brány na vašich stránkách, ale bude přesměrován na zabezpečenou stránku, na které platbu dokončí.

Jaký je rozdíl mezi inline a redirect bránou?
Platba redirect variantou probíhá obdobně jako v platba přes inline bránu. Jediný rozdíl je v tom, že v případě inline brány zůstává platící zákazník fyzicky na vašich stránkách (a vidí je v pozadí), zatímco v případě redirect brány zákazník váš web při placení opustí. Rozdíl mezi oběma variantami brány si můžete vyzkoušet na testovacím e-shopu GoPay.

Kdy budu moci opět používat inline bránu?
Jakmile převedete váš e-shop nebo vaše stránky na zabezpečený HTTPS protokol. Po přechodu na HTTPS protokol nebudete muset znovu provádět integraci. Inline brána se u vás bude vyvolávat automaticky v rámci vaší původní integrace.

To nejlepší ze světa online plateb do vaší schránky

Zanechte nám svůj e-mail a my vám 2x měsíčně pošleme čerstvé novinky ze světa online plateb a e-shopů.

Jan Vodička

Honza se v GoPay stará o marketing a komunikaci. Rozhodně ho nesledujte na Twitteru.

O čem jsme ještě psali